Hemma på vår gata i stan

På baksidan av vårt gamla hus finns något så fantastiskt som en köksträdgård lika gammal som huset. Från början bodde här tre familjer i 1-2 rum och kök. En barnfamilj kunde väl bestå av mor och far och 5-8-9 barn. Det är spännande att tänka på så många som bodde här då. Bakom vårt hus slutade staden och landet tog vid och allt var det var på den tiden närodlat eller hemodlat. När jag jobbade i hemtjänsten för 20 år sedan berättade en dam hur hon gått till en bondgård som låg bortom vårt hus för att hämta mjölk. I trädgården på framsidan som då var dubbelt så stor fanns flera fruktträd och bakom huset en liten köksträdgård med bärbuskar några äppelträd och ett trädgårdsland. När vi flyttade hit tänkte vi att vi får väl se vad vi gör av det där. Sen satte vi några potatisar och så har det fortsatt. Vi har grävt upp och grävt om och provat oss fram och nu har vi blivit ena riktiga stadsodlare. Tyvärr finns det otroligt mycket sniglar i jorden som äter på det men man får satsa på sånt de ratar och ta resten som det kommer. Till skillnad mot när huset byggdes är vi inte beroende av vår lilla köksträdgård utan odlar bara till lust. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *