20 fakta om mig

Jag blev taggad på instagram och det tyckte jag var himla kul! 
1. Jag är född i mitten av 60-talet. 2. Jag kommer från en stjärnfamilj och har en storasyster, en lillasyster, en lillebror och två ingifta systrar. 3. Mina föräldrar var trots sin borgerliga livsstil politiskt aktiva. Socialdemokrater iofs men mitt barndom var fylld av demonstrationer, politisk satir och politiska diskussioner.

4. Jag var väldigt duktig i skolan och på alla sorters sport och idrott och var trots min ringa längd en mycket lovande basketspelare 5. Sen läste jag Marilyn French och så kom kärnkraftsomröstningen och jag blev feminist, miljömedveten och politiskt aktiv och la sportskorna på hyllan 6. Jag blev punkare och har varit med i flera olika punkband. 7. Jag började spela teater och ägna mig åt olika konstnärliga aktiviteter. 8. Jag gick beklädnadsteknisk linje på gymnasiet och jag älskade det

9. Efter gymnasiet hamnade jag på Dramatens kostymatelje som springflicka. Där fick jag många fina vänner. 10. Jag blev kvar på Dramaten i ca 5 år av och till och hann hälsa på självaste Ingmar Bergman, vara assistent åt Hasse Aldredsson och få skäll av Bibbi Andersson. 11. Under denna period sydde jag kläder till en mängd olika mindre teatrar i Sthlm och har sytt åt och fikat med Christer Lindarw 12. Jag har även gjort olika egna kostymörjobb framför allt till Oktoberteatern i Södertälje.


13. Jag blev mamma första gången när jag var 24 år 14. Mellan mina två äldsta barn läste jag in teoretiskt gymnasium på KomVux 15. Jag läste till sjuksköterska för att jag ville hjälpa riktiga människor med riktiga problem. Drömmen var Bvc el Mvc 16. När jag läste till sjuksköterska träffade jag pappagubben 17. Jag är intensivvårdsjukslöterska och skicklig i mitt yrke men jag tyckte det var plågsamt att arbeta inom sjukvården pga dess organisation och miljö och att i denna inte kunna utföra mitt yrke så som jag blivit lärd

18. Det är vårt finfina hus ”fel” att vi driver barnbutik eftersom alla som kom på besök frågade vad vi skulle ha i uthuset och gav oss förslag utifrån sina drömmar. Eftersom jag drömt om att ha en leksaksaffär sen jag läste Kajsa Kavat som barn fick det bli det 19. Pappagubben och jag har två gemensamma barn men han är pappa till alla barnen eftersom de två äldstas far gick bort allt för tidigt i en olycka. 20. Pappagubben och jag driver Kokobello och vi har gjort allt i butiken själva från grunden men med hjälp av många fina i vårt fantastiska nätverk. 

Det var väl all från denna gång. So long!

2 Comments

  1. Fint att få läsa lite mer av din historia. Mycket hade jag väl hört/läst, förstått eller gissat… Men det gav ändå många fler färger och nyanser till bilden av dig.
    Kram kära du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *