Bärsjalsvisning

Om att bära barn
”Det naturliga när man får ett barn är att ta det till sig och hålla det nära. Tidig hudkontakt mellan barn och föräldrar leder till att barnets andning och temperatur stabiliseras. Barnet växer bättre och mognar snabbare, amningen främjas och mjölkproduktionen ökar. Du lär också känna sitt barn snabbare och lär dig därmed också att tolka barnets signaler bättre. Anknytningen stärks och både förälder och barn upplever större välbefinnande. Små barn mår oftast bättre i förälderns trygga famn än i t.ex. en säng. När barnet är dig nära så njuter det av värmen från din kropp, av att höra dig, av att se dig, känna din doft och vara dig nära. Visst låter det härligt? Och det är faktiskt vetenskapligt bevisat.
Det är också väldigt praktiskt och bär du ditt barn ergonomiskt riktigt för såväl barn som bärare kan du göra det från det att barnet är nyfött upp till att det väger ca 20 kg.”

Ungefär så kan det låta när jag är ute och visar bärsjalar och ergnomiska bärselar i olika föräldragrupper på t.ex. BVC eller öppna förskolan. Denna gång var även lokalposten på plats och skrev en två sidor fin artikel och bärande och min bärsjalsvisning. 

Jag tycker detta är jättekul och kommer gärna med mina sjalar och mina dockor och visar lite olika sorters knytningar om någon är intresserad. Maila kontakt@kokobello.se så kan vi säkert komma överens om en tid som passar! 

KRaM!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *