Könskrig i Legoland


Det här med barns lek. Något jag själv är väldigt intresserad av och lever och verkar mitt i. Men detta med Legos nya tjejlego. Det handlar inte om barnen lek. Det handlar om pengar. Stora pengar. Och vuxnas villja att sko sig på barnen. Po Tidholm skriver så väldigt bra om Legos nya satsning på sk ”tjejlego” i dagens Dagens Nyheter:

Aha, ren biologi alltså. Resten av samhället strävar efter jämställdhet, fler kvinnor i parlamenten, företagsstyrelserna och det teknikorienterade arbetslivet, men Lego har listat ut att kvinnor av naturliga skäl hellre vill baka cupkakes, sy modekläder, driva en skönhetssalong, odla morötter och ta hand om sjuka djur.”

Tack för det Po! Så bra! Kram från mig! 


2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *