En get till far!



På söndag är det Fars dag! Varför inte ge en present till någon som verkligen behöver det istället? Fina presenter mot fattigdom finns hos till exempel Action aid
Genom att ge en dräktig get till kvinnorna i de fattigaste hushållen får hela familjen snabbt det bättre. Geten ger näringsrik mjölk till både barn och vuxna och därmed minskar risken för sjukdomar. Överskottet kan säljas på marknaden. Blir getterna tillräckligt många kan familjerna även äta eller sälja djuren vidare. Familjens inkomster ökar och minskar fattigdomen på lång sikt.
Åsnan med vagn hjälper kvinnor i utvecklingsländer att tjäna mer pengar. Med hjälp av åsnan kan kvinnorna lättare forsla sina varor till marknaden, och dessutom få med sig mer än om de måste bära själva. Som en viktig sido-effekt av att en kvinna får en åsna, kan barnen fortsätta gå i skolan, istället för att behöva hjälpa mamma till marknaden.
Du beställer getter, åsnor och andra presenter mot fattigdom här

Gör det! Du kommer inte att ångra dig! Jag lovar! 


KRaMaR FRåN MiG

4 Comments

  1. Nej vad roligt. Jag har precis fått hem ett skolår till Andreas i födelsedagspresent eftersom han fyller år imorgon. Härligt. En get minsann. Jag kör lärargrejen hela vägen och tog ett skolår istället. Kram på dig.

  2. Stort tack för att du tipsar om presenter mot fattigdom från ActionAid! Vi tipsar om din blogg på Facebook och twitter.

    med vänliga hälsingar

    Catrin Rising
    ActionAid

  3. Tack Katrin. Det var snällt. Jag stödjer Actionaid sen många år. Bl.a. har vi två fadderbarn i Bangladesh. Kul att du hittade hit. Kram Anna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *