Sommarhuset

Vi bor i ett hus från förra sekelskiftet. Ett sned och vind skönhet som fått bevara sin bedagade charm utan att förfalla. Gediget trä. Hållbart. Slitstarkt som få. Här har många bott innan oss då det från början rymde minst tre små lägenheter på 1 rum och kök så några uthyrningsrum efter det. Många har kommit förbi och berättat om äldre släktingar som bott i vårt hus under dess 100 år på marken. Men gamla tider kräver också omsorger. Underhållsfritt och slit och släng det är inte vårt hus melodi. Man får ta det som det kommer. Och det är alltid lika fint att få vårda om sitt fina gamla hus. I helgen blev det en tidslucka. Jag fick lite tid över och hade ork. Tog ut vintermattan i hallen och flickornas rum. Tog ur innerfönster i vardagsrummet och tvättade en soffa. La ut rentvättade trasmattor. Och njöt en smula.
KRaMaR FRåN MiG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *