Kärlek och respekt!

En kvinna ammade sitt hungriga lilla 3-månadersbarn på ett varuhuskafé. Personalen kallade på vakter som skulle tvinga henna att gå. Hon blev förstås stressad, orolig och kände sig arg och kränkt. Hon gick till media och kommer även att anmäla händelsen till Diskrimineringsombudsmannen. Varuhuschefen menar att det var fel av såväl de som driver caféet som av vakterna att göra på detta vis. Men hänt är skett. Och på något sätt är det kanske ett tidens tecken. Men det är också många som reagerar och protesterar. Själv har jag ammat offentligt många gångar under mina 20½ år i mammabranschen och har aldrig förtsått att detta kan vara så provocerande. Man blir ju liksom tvungen om barnet behöver äta. Och detta att föda och föda upp sitt barn på bröstmjölk har ju människor gjort i alla tider. Finns det något mer naturligt? Vackert och kärleksfullt är det också. Tycker jag. Läs gärna barnläkaren Lars H Gustafssons tankar om detta i hans kloka blogg.
KRaMaR FRåN MiG

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *