Inspiration och hårt arbete…

Vilken härlig helg! Vilket härligt väder. Strålande sol. Varmt. Trädgårdsarbete. Storstädning i källare och förråd. Besök från Norge. Och så tog jag en tur ut till Kulturhuset på Återbrukklädshow av och med arbetstagare och arbetsledare på Klockargården med vänner. Kloc­kar­går­den är en Soci­al­te­ra­peu­tisk dag­verk­sam­het för vuxna från 20 år i behov av stöd enligt LSS (lagen om sär­skilt stöd och service) dvs vuxna med funktionshinder. Dessa underbara människor visade omgjorda, omsydda, broderade, applicerade, avklippta, stickade, virkade, limmade, aviga och räta kläder som de sytt själva under handledning. Drog fram över catwalken ackompanjerade av all möjlig sorts musik och ett finfint klurigt och tankervärt bildspel. Alltså detta var det finaste jag sett på en scen på länge. Så väldigt inspirerande och jag vet att bakom ligger det hårt arbete under väldigt lång tid. Efteråt kunde man köpa kläderna och intäckterna gick till ett barnhem i Indien. Det blev en kjol till Liv och Malva fick en rosa miljökasse. Sen blev det fika och en tur till Nibble handelsträdgård. Alltså vilken härlig dag!

KRaMaR FRåN MiG

3 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *