Lager på lager

Jag är en sån där som samlar på saker. Såna där viktiga saker samlar jag på. Såna där saker som betyder något eller som haft betydelse tidigare. Såna där saker som håller minnet och livshistorien på plats. På kroken i vår nystädade klädkammare hänger några i lager på lager. Dopklänningen vi alla haft. Min farfars gamla skjortor, den ena fortfarande stärkt och den andra i siden. Dansklänningen jag och min syster sydde när vi dansade norrskenet som flickor. Byxor jag fått av finaste Eva och så några andra vackra plagg jag samlat på mig. Sekretären är min farmors gamla, stolen från min mormor och golvet, det är som det är. Gammalt. Vackert. Obehandlat.
KRaMaR FRåN MiG

1 Comment

  1. Jag är också en sån där. Som samlar. Och brottas med en önskan om att inte samla på fullt så mycket, som på tex små, små papperslappar och tygstuvar lagom för att sy dockskåpslapptäcken av. Såna här fina gamla släktklenoder har jag inte ärvt, annars skulle jag garanterat samla på dem också. Gammalt är fint. Och smått är fint. Hoppas ert nyår blir fint!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *