Hon ska heta Snövit

Det var mitt i vintern och snöflingorna dalade från himmelen som dun. Drottningen satt och sydde vid ett fönster, som hade en ram av svart ebenholz. Medan hon sydde och tittade på snön, råkade hon sticka sig i fingret med nålen. Tre droppar bod föll ner i snön, och det röda såg så vackert ut i det vita att hon tänkte:

– Om jag ändå finge ett barn så vitt som snö, så rött som blod och så svart som ebenholz! En kort tid därefter, födde hon en dotter. Flickan var så vit som snö, så röd som blod och hade hår så svart som ebenholz, och därför fick hon namnet Snövit.

Ja,så ska hon ju heta. Jag börjar med Snövit. Sen får vi se vad barnet som kommer få dockan kommer att kalla henne.

KRaMaR FRåN MiG

2 Comments

  1. ååååå man blir alldeles kär i dina dockor ….villket fint ansikte att möta för ett barn å härligt hår ….

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *