Det lekande barnet

Fullt upptagen med att ordna det som skall ordnas. Hittar hon en docka eller en nalle lägger hon huvudet på sned och säger ”HEJ!”. Varje morgon sitter hon länge på sitt rum och klär på alla dockorna kläder. Sen klär vi på oss. Går iväg. Ut i världen. Med en regnbågspinne i handen. På vägen ut i världen måste vi trampa på pruttbär. Så många vi bara hittar. Annars får det vara. Drygt 2 år är hon. Leker gör hon. Prövar sig själv och världen. Prövar sig själv emot världen. Tänk vad bra att kunna leka. Att kunna prova sig fram. Så självklart.
KRaMaR FRåN MiG

2 Comments

  1. T studerar funktion just nu. Han kör t.ex. en bil långsamt över soffryggen och iakttar noggrant hur hjulen rör sig.

    Men häromdagen lekte han faktiskt en relationslek med två presenter han fått, en groda och en nalle (egentligen ett spel med tygringar som man ska kasta). De träffades och sade hej, hej. Sedan var en mamma och då pussades de. Sedan åkte en av dem i något fordon. Därefter blev de väldigt trötta och skulle sova. :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *