Naninaninanina naninaninanina

Dagens boktips: Växa – inte lyda av Lars H Gustafsson. Lars H har funnits med i mitt föräldrarskap ända sedan begynnelsen. Detta tack vare att Lars´bok Leva med barn delades ut på BVC när äldsta sonen var bebis. Jag undrar än idag om BVC-skötersorna läste boken. Jag gjorde det i alla fall och det mycket noga. Läste, lyssnade och lärde. Tog till mig hans synsätt på barn och barnuppfostran som passade som hand i handske på min egen människosyn. Nu kommer Lars ut med en ny bok. Här kan du läsa mer om den och det synsätt Lars representerar. Lars är, efter många års erfarenheter som barnläkaren som tar barnens parti, klok som en bok. Mammagumman tipsar och boken kommer naturligtvis att kunna köpas i KoKoBello.

6 Comments

  1. Fantastisk titel! Bara det gör ju boken värd att gå omkring med på stan, så att alla får se den.

    Hm…jag fyller ju år snart…

  2. Jag fick den boken av min mamma nu när jag väntade barn. Hon hade fått den av BVC 1989, så jag trodde att den skulle vara helt ointressant, men jo, den var faktiskt riktigt fin! Jag blev förvånad när jag bl.a. läste att han tycker att spjälsängar ser ut som burar – det tycker ju jag också men de flesta har ju ändå spjälsängar, så en sån kommentar kan kanske kännas provocerande för mainstreamfamiljen…

  3. Kul att du frågar men sanningen är att jag blev mamma första gången 1990 och jag hade samma BVC-sköterskor till sonen som jag själv haft som barn 24 år tidigare. De var av den *hm* gamla skolan…./ Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *