Tävling!

Vi har en gigantisk rödvinbärsbuske som ger en hel massa bär. Mammagumman skäms inte för att erkänna att vi inte alls använder vår rödavinbärsskörd som man bör. Äter lite med glass eller yoghurt men en hel massa bär återgår till naturen utan att ha passerat vårt skafferi. Så nu tar vi bloggosfären till hjälp!
Härmed inbjuds du att tävla om en helt ljuvlig väggförvaring från Splendid Baby. Den är tänkt för blöjor, passar lika bra till engångs som tygblöjor men fungerar även finfint till handdukar eller t-shirtar eller strumpor eller väskor eller skor eller ……. typ vad du vill! Allt du behöver göra för att delta i utlottningen är att här på bloggen lämna en kommentar där du tipsar om något vi kan göra med våra röda vinbär. Om du har en blogg kan du fördubbla dina vinstchanser genom att länka till tävlingen med en härifrån lånad bild. Vinnare kommer att utses med hjälp av lotten torsdagen den 30 juli.
Lycka till! Anna

12 Comments

 1. Jag brukar slänga ihop den här pajen, blir alltid mums!

  Botten:
  150 g smör
  1 dl socker
  1 ägg
  1½ dl vetemjöl
  1½ dl grahamsmjöl
  1 tsk bakpulver
  Fyllning:
  3 dl gräddfil
  ¾ dl socker
  1 ägg
  1 tsk vaniljsocker

  ½ l röda vinbär
  socker

  Rör smör och socker, tillsätt ägget och sedan mjölet med bakpulvret iblandat. Tryck ut degen i en smord pajform. Häll i de sockrade bären. Rör ihop fyllningen och häll över bären. Grädda i 200º i 30 minuter. Serveras nästan avsvalnad eller kylskåpskall.

 2. Använd bären som ingrediens i olika marmelader! Om dom inte är helt fullmogna så har de en hel del pektin. Med tillräckligt med socker (kilo på kilo)så behöver du inget konserveringsmedel heller. Blanda med äpplen i bitar (gärna lite kartiga för pektinets skull), hallon och/eller andra bär. Koka ihop – gör marmeladprov. Häll upp på väl rengjorda burkar. Sätt in burkarna med lock i 100 graders ugnsvärme ca en timme. Sätt på locket när burkarna är heta och låt svalna. På det sättet får du ett undertryck i burken som hindrar luften att komma in.

  Är bären fullmogna elelr övermogna så är det jättegott att göra saft/matdricka av bären. Koka bären med lite vatten – Sila av i silduk. Blanda med socker och koka upp igen. Kyl och frys i lämpliga förpackningar (inte försora). Skriv gärna på hur mycket vatten en förpackning räcker till. Fryser man saften så slipper man en massa konserveringsmedel.

  Hälsningar
  U-B
  (ublofdahl@hotmail.com)

 3. Hela familjen älskar vinbärsgele och godast är den om man gör den själv….

  Rödvinbärsgelé

  INGREDIENSER:

  2 ½ kg (5 l) inte för mogna röda vinbär
  ½ l vatten
  strösocker (3/4 kg till varje kg saft)

  (saften av 1 lime)

  GÖR SÅ HÄR:
  1. Rensa (behöver inte repas) och skölj bären.
  2. Koka livligt i 5 – 10 minuter.
  3. Häll upp koket att självrinna.
  4. Väg saften, häll den i kastrullen och sätt tillbaka på plattan.
  5. Skaka ner sockret, när det börjar sjuda vid kanterna.
  6. Rör försiktigt tills sockret smält.
  7. Lyft grytan åt sidan efter uppkoket och skumma.
  8. Låt alltsammans stå tills en hinna bildats över geléet.
  (Bildas ingen hinna, tillsätt mer socker och koka upp igen).
  9. Ta bort hinnan och ös upp geléet i små rena, torra burkar.

  Gelé kan med fördel frysas i små plastförpackningar. Det skadar inte gelén.

  Lycka till!♥

 4. RÖD VINBÄRS SAFT:
  Har inget recept att tillgå just nu, men det skall finnas ett urgott recept på saft som man ej behöver koka!
  Du som är så hittig, kan väl googla på det, annars kan jag hjälpa till att du blir av med dom, istället för att dom förgås i backen!!!

  Kram ACB

 5. En smarrig Pavlovatårta med lätt sötad grädde blir kanongod med några klasar syrliga röda vinbär ovanpå.

  Pavlovatårta
  Sätt ugnen på 225 grader
  Vispa 4 äggvitor med 3 dl socker och 0,5 tsk ättikssprit i en torr och ren bunke tills den går att vända upp och ner utan att något rinner ut. Blanda i 1 tsk bapulver.
  Bred ut marängen i en rundel, cirka 20 cm i diameter på ett bakplåtspapper. Ställ in i ugnen och stäng av värmen. Låt marängen stå över natten i kallnande ugn utan att öppna luckan.
  Vispa 3 dl vispgrädde med lite socker och bred ut ovanpå. Dekorera med klasar med röda vinbär.

  Galet gott!

 6. Tack för alla tips! Paulas paj är redan bakad och provsmakad. Mums! För att inte skrämma bort hugade tävlande måste mammagumman tillägga att det är helt ok att inte lämna ett på en unik kaka. Det går bra att komma med vilket förslag som helst för att vara med i tävlingen. Ska se om jag får till inspiration för att sylta och safta idag….Lycka till!

 7. hei du søte mammagumman :)

  koselig at du la igjen noen ord!
  jeg er helt forelsket i roser og den jeg hadde bilde av i dag synes jeg er en av de vakreste jeg har…

  For en herlig gevinst, den kunne jeg tenkt meg!: )
  Har bare et enkelt tips men jeg ELSKER det:
  brødskive med brunost og hjemmelagd rips(røde vinbær)syltetøy oppå..mmmmmmmmmmm

  Klemmer

 8. Pavlovatårta verkar ljuvligt! Har kokat lite lite sylt på vita vinbär som jag fått med ekolådan. Kanske blir det röda imorgon eftersom det gick så lätt med dom vita! Jag får se om mannen kan få med sig en äkta norsk brunost hem från Norge. Han åker imorgon. Kram Anna

 9. Rödvinbärssaft är smaskigt värre, och sen så har jag fått ett recept från en vän på en "trädgårdskaka" som man kan täcka med vad bär man nu har hemma + riven vit choklad… har tyvärr inte hunnit testa den ännu då det bara är kart hos oss, men snart så blir det baka av!

 10. jag tänkte testa vinbärsbrödet här: paindemartin.blogspot.com

  och att göra lite rödvinbärssnaps eller likör! kanske utblandat med rabarber?

  /m

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *