Dansk inspiration – blommande fredag

Inspirerad av de enorma och vackra hortensior som växer i trädgårdarna längs kustvägen söder om Helsingör har mammagumman planterat en egen liten hortensia i en rabatt i trädgårdens soligaste hörn. Och i år har den tagit sig riktigt bra. Rabatten delas bland annat av herr Åkervinda och honom får man ju hålla ordning på så att han inte klänger allt för mycket på stackars lilla vackra fröken Hortensia. Idag ska vi njuta av värmen med sol och bad. Mer vackra blommor hos rosor och ris. Ha en skön blommande fredag!

9 Comments

 1. Har haft samma tanke – men min får stå i kruka eftersom min jord annars är kalkhaltig. Fin liten buske har du fått!

 2. Vacker kombination av hortensia och vinda.. så skirt och romatiskt.. ha det gott/moa

 3. Hortensian är en flott buske. Men, jag får den aldrig till att blomstra som den ska. Får jag blommor på den så blir dom ljusgröna. Har visst något att lära här ..

 4. herr åkervinda lindar sig kring väldigt mycket i vår trädgård också. men det är ganska roligt att rensa bort den, tycker jag. man drar lite och så följer det med jättemycket.
  fint fint fint med blommor.

 5. Hortensior är bara såå vackra – men herr Åkervinda skulle jag gärna vilja bli av med. Han klättrar och klättrar i häckarna och det ser lite skräpigt ut…
  Katarina

 6. Tack för alla snälla kommentarer. Herr Åkervinda är väl att betrakta som ett ogräs så vi håller honom kort. På väggen får han klättra för att dölja ett tråkigt elskåp med tillhörande kablage. Och så matchar han hortensian perfekt. Kram Anna

 7. dom är så ofattbart fina när dom blir stora som buskar, jag får nog också ta och plantera en så får jag se om den tar sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *