Charmen med ett ruttet gammalt hus

Mammagummiska residenset har ett vackert gammalt uthus. Vi tänker oss att det från början var avsett för tvättstuga, dass, tre förråd samt ett extra tillbygge. Hela uthuset, förutom tillbygget, har ett plåttak som nu har 100 år på nacken och måste bytas. Tillbygget hade inte ens det. Bara trasig papp. Så hela taket hade förvandlats till trasig papp. Och det vi använde som cykelförråd började alltmer sprida en doft att mögel och förruttnelse över gårdsplanen. Så en halvmulen dag revs taket bort. Mammagumman got a little bit Ernst och började samla på gammaldags spik medan pappagubben for upp och ner på en stege. Nästa dag påbörjades uppbyggnadsfasen i lugnt tempo. Men det var innan det kom väderleksrapporter om hemska regn från Polen. Då fick pappagubben lägga på ett kol. Sent om kvällen satt han uppe på taket och spikade i sällskap av lilla storasyster och regntunga skyar. Och klart blev det. Så när man sedan vaknade om natten och hörde regnet slå emot fönster och tak gick det bra att byta öra och lugnt sova vidare. Idag öser det polska regnet ner så vi på syssla med annat. Det får bli som en vilodag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *