En liten kärlekshistoria

För lite drygt två år sedan åkte mammagumman och pappagubben på en tur till fantastiska Furillen på Gotland. Vi hade en dröm. Vi ville göra något nytt och för oss helt annorlunda. Vi hade flyttat till vårt fina hus och på köpet fick vi en liten lokal i ett uthus som vi inte riktigt visste vad vi skulle göra med. Mammagumman hade sedan länge en dröm om en lite verksamhet, kanske en butik där det skulle säljas lekvänliga hållbara ting i naturmaterial till små barn och deras föräldrar. En sån där liten butik som mammagumman alltid själv söker upp vart hon än kommer. Färgglatt, varmt, fantasifullt och lekvänligt på barnens villkor.
På den där resan till Furillen började vi planera och konkretisera våra drömmar. Föräldrar och familj engagerades på olika sätt och så började vi styra kosan mot vårt nya mål. Vi öppnade en solig första lördag i juni 2007. Vi bjöd på fika och stoltserade med vår inte så värst välfyllda men ändå fina lilla butik. Sedan dess har vi lärt oss massor. Vi har dessutom fått hård konkurrens då det öppnat tre eller fyra barnbutiker i staden där vi bor sedan dess. Vi har gjort misstag och vi har haft det kul och vi har haft det lite jobbigt och vi har skött våra andra jobb vid sidan om och vi har fått en egen liten baby till i familjen och livet har rullat på. Vi har gjort en hel massa erfarenheter vi inte skulle vilja vara utan. För tänk om livet bara rullat på med vardag vardag vardag varje dag det hade varit ett helt annt liv.
Nu firar vi två år som innehavare av en liten gårdsbutik med hållbara vackra barnkläder, leksaker, presenter och bärsjalar och ergonomiska bärselar. Vårt hus kallas KoKoBellohuset i folkmun och vi har en hel del stamkunder som vänder sig till oss när det vankas barnkalas, födsel, dop eller namngivning. Och det är gott! För vad vore vår lilla butik utan våra kunder. Och vad vore den utan våra familjer som hjälpt oss med allt möjligt från ekonomi till att sticka små tossor till försäljning.
Tack alla ni!

p.s. bilderna är från när vi öppnade d.s.

10 Comments

 1. Är det verkligen 2 år sedan man var på öppningsfika!!
  Det känns som om det vore i går!!
  Grattis!

  Kram
  ACB

 2. Tack för gratulationerna! Hade helt glömt att lördag är röd dag i år. Men vi håller öppet ändå om någon har vägarna förbi. Kram Anna

 3. Vilken fin historia, som ju var sann! Älskar när människor har drömmar och även gör något. Lycka till i fortsättningen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *