Charmen med ett gammalt hus II

Idag har vårt älskade fina gamla hus visat sig från en lite mindre vänlig sida. Fast egentligen var hon väldigt vänlig. För hon förvarnade oss faktiskt med ett mystiskt gurglande. Från diskhons avlopp hördes ett ljudligt gurglande som talade om att det var något som inte var som det skulle. Mammagumman tog detta gurglande på största allvar och ringde rördoktorn. Rördoktorn kom och rensade och rensade och rensade tills det kom upp avloppsvatten ur golvbrunnar lite här och där. Pappagubben stod med en skyffel och skottade stinkande vatten ut från källaren medan mammagumman linkade omkring på sin stukade fot och försökte hålla ordning på resten. Stopp i rören var diagnosen och det var på håret att vi inte fått översvämning i källaren innan dess. Nu är stoppet löst tills vidare och vi får hålla tummarna för att det är bra så. Nu blir det en liten liten vila innan det är dags att krypa ner i sängen efter ytterligare en dags äventyrligheter i den mammagummiska familjen! Godnatt godnatt och sov så gott!

3 Comments

 1. Aj, det låter inget vidare det där med foten och rören men måste ju medge att den där Odd Molly touchen på den omlindade foten var rätt uppiggande :-)
  Kul att du gillade halmtipset, själv är jag halmfrälst nu, det har funkat så bra och dessutom är det varmt och gott att sitta på när man jobbar i landet :-)

  Hoppas att det löser sig bra med både fot och ’rör-problem’!

  Kram
  Katarina

 2. usch och fy för stopp i avloppet! det fick vi en gång i gamla huset det stod 5 cm avloppsvatten i källaren och diagnosen var en trädrot som tagit sig in i rörsystemet….en dyr historia! Jag hoppas att ert är ur världen nu!♥

 3. Usch jag, den varianten med översvämning och trädrot har jag varit med om förr. Tur som var så var det utanför staketet dvs kommunens kostnad och ansvar. Foten är mycket bättre och halmen på plats. Lite väl regningt men vi planerar för studentfirande på fredag! Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *