Hemma hos oss – Liv & Malva

I våras sökte lokalposten roliga barnrum att besöka för inspirationsreportage i tidningen. Jag anmälde oss förstås direkt eftersom jag vill gärna visa hur man kan inreda barnens rum på ett lite annorlunda sätt. Vår grundtanke är väl att försöka använda naturmaterial, återvinna och låta leklusten och fantasin styra. Eftersom vi har stora barn, som nu till och med flyttat hemifrån, har vi lärt oss att det är bästa att låta ungarna själva bestämma och deras behov styra. Barnrummet är som jag ser det en plats där de skall ha en fristad att få odla sig själv utifrån ålder, personlighet och intresse. Min uppgift som förälder är att stödja dem i detta så gott jag kan utifrån mina förutsättningar. Vi har alltid varit en stor familj med stort hjärta men kanske inte alltid med stor plånbok. Förutom att återvinning är miljövänligt och att äldre möbler ofta är mer hållbara och tillverkade av bättre material så är det också ett billigare sätt att fixa till det lite mer personligt och lekfullt i barnens rum. Malvas skrivbord till exempel hittade vi på bortskänkes på blocket. Det var lite skrangligt för de fått sig en smäll. Några vinkeljärn och en vaxduk senare är det ett bra och tåligt bord som hon inte behöver vara orolig för  att det skall ”förstöras” av färg, lim eller annat som används i pyssel och lekar. Och Livs skåp fyllt till bredden med sygrejer, färg, smycken, hårspännen, pyssel och annat som hon älskar att greja med hittade jag hos en lokal loppis och klädde med överbliven tapet. Himla praktiskt faktiskt. Nu har i alla fall lokalposten varit här och fotat och intervjuat och flickorna berättade och log så rart. Reportaget kommer i tidningen inom de närmsta veckorna. Kul!

3 Comments

  1. Som du vet sen tidigare tycker jag att ert hus har en otroligt fin charm och värme och kreativitet! Vackert är det också och det är roligt att du vill dela med dig till oss. Jag blir så inspirerad! Vore kul att få se reportaget när det kommer!

    Kram, Mirja

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *