Dagens boktips

Lussi är så snäll, så snäll. Så snäll att hon en dag försvinner. Och inte bara lite utan helt och fulltständigt. Hon försvinner in i väggen. Där sitter hon utan att någon upptäcker henne. Inte mamma, inte pappa, inte läraren och heller inte de andra barnen. Inte ens den store vaktmästaren kan hitta henne. Och inte kan hon ropa heller, för rösten har blivit så tunn, som en viskning. Men det finns också en annan Lussi. En Lussi som är stark, bestämd och rasande. En Lussi som kan bryta sig ut ur väggen.
Snäll är en bok av norska konstnärsparet Gro Dahle och Svein Nyhus. det är en munter, poetisk och bråkig bok som yngre barn lätt kan förstå och leva sig in i, medan större barn och vuxna också ser undertexten. Författaren Gro Dahle leker med ord och rytmer, tecknaren Svein Nyhus illustrerar vilt och starkt. Uttryckskraften är stor – och originell. Snäll är en bilderbok som vänder sig till barn från ca 5 år, till föräldrar och alla vuxna som har med barn att göra. Snäll fick det norska förläggarpriset, Brageprisen, 2002 för bästa barnbok. Ges ut på svenska på bokförlaget Daidalos (http://www.daidalos.se/).
Boken finns också att köpa hos KoKoBello för den som vill läsa mer i den här fina och tänkvärda boken. För vem känner inte igen sig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *